بارگذاری

اصول نویسندگی از دیدگاه دکتر ماکان آریا پارسا

اصول نویسندگی

طبق نظر دکتر ماکان آریا پارسا اصول نویسندگی یکی از موضوعات مهمی می باشد که عموما در ذهن افرادی که در زمینه تولید محتوا و نویسندگی فعالیت می کنند ایجاد می گردد. در واقع نویسندگی دارای اصولی پایه ای می باشد که برای موفقیت نیاز است تا به طور کلی توسط نویسنده به آنها پرداخته شود. در امر نویسندگی میزان تلاش، تجربه و مطالعه نویسنده تعیین کننده میزان موفقیت او می باشد. در نهایت توجه به این اصول سبب می شود تا مسیر پیش روی نویسنده هموارتر گردد. عدم توجه به این اصول می تواند بر سبک نگارش شما تاثیر نامطلوبی داشته باشد و شما را به عنوان یک نویسنده بد معرفی کند.

بر همین اساس نیز بسیاری از افراد معتقد می باشند که نویسندگی به صورت یک استعداد خاص تنها در برخی از افراد بروز می کند و افرادی که فاقد این توانایی می باشند نمی توانند در این عرصه موفقیت کسب نمایند. بر همین اساس آنها افرادی را که در حیطه نویسندگی فعالیت می کنند را در دو دسته افرادی ماهر و انسان های بی استعداد که در این زمینه بسیار تلاش می کنند دسته بندی می نمایند. بر طبق این باور افرادی که در دسته دوم قرار دارند هر چقدر که برای موفقیت خود تلاش نمایند باز هم به نتایج قابل توجهی دست نخواهند یافت و تلاش آنها منجر به ناامیدی بیشتر این نویسندگان می شود. اما ما در این مقاله می خواهیم به شما این نوید را بدهیم که این تفکر درست نیست و تلاش و رعایت اصول نویسندگی می تواند زمینه موفقیت شما را فراهم نماید.

صفر تا صد نویسندگی

چگونه نویسنده شویم؟

از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا یکی از سوالاتی که ذهن ما را اشغال می کند این است که چگونه نویسنده شویم؟ به احتمال زیاد هر فردی در برهه ای از زندگی خود نسبت به شغل نویسندگی علاقه مند شده و به دنبال رشد در این زمینه بوده است. در این شرایط اغلب افراد به دنبال این هستند تا سطح توانمندی خود را در نویسندگی تا حد قابل توجهی ارتقاء دهند. در درجه اول برای موفقیت در نویسندگی نیاز است تا مهارت های نوشتاری خود را تقویت کنیم.

نویسنده چه کسی است و چه توانایی را دارد؟

پیش از پرداختن به اصول نویسندگی نیاز است تا ابتدا تعریفی دقیق برای شغل نویسندگی ارائه نماییم. در تعریف کلی نویسنده را فردی خالق معرفی می کنند که می تواند کتاب، داستانی کوتاه ، مقاله و یا فیلمنامه ای را با توانایی های فردی خود و بدون الگوپذیری از سایر آثار ایجاد نماید. البته در این بین روزنامه نگاران، وبلاگ نویسان و مولفان را می توانیم در دسته نویسندگان دسته بندی کنیم. همچنین کاربران باید بدانند که اصولا میان نویسندگی و نگارندگی تفاوت های عمده ای وجود دارد. در واقع نویسنده می تواند از توانمندی های خود در جهت تولید اثری نو و مبتکرانه استفاده نماید. این در حالی است که نگارندگان تنها قادر به نگارش مطلبی با مشارکت دیگر افراد می باشند. در نتیجه می توان گفت که یک نویسنده می تواند یک نگارنده باشد اما هرگز یک نگارنده نمی تواند به یک نویسنده تبدیل شود.

چگونه نویسنده شویم

معرفی انواع شاخه های نویسندگی

از دیدگاه دکتر ماکان آریا پارسا گاهی مشاهده می شود که شرکت هایی که در زمینه تولید محتوا فعالیت می کنند اقدام به برگزاری تست های سنجشی تحت عنوان تست استعداد نویسندگی می نمایند. نویسندگان عموما در ژانرهای مختلف فعالیت می کنند و برای تحقق آرزوهای خود بسیار تلاش می کنند. در ادامه این مقاله کوتاه ما به بررسی انواع ژانرهای نویسندگی خواهیم پرداخت و تفاوت های عمده میان این ژانرها را بررسی خواهیم نمود.

داستان نویسی یکی از مهمترین ژانرهای نویسندگی

از نظر دکتر ماکان آریا پارسا داستان نویسان از مهمترین نویسندگانی می باشند که می توانند زمینه تعالی جامعه را فراهم کنند. داستان نویس با شخصیت پردازی و ساخت ابتکاری رویدادها یک داستان پویا را ایجاد می کنند و با کمک گرفتن از اصول نویسندگی به آن شکل و ساختاری منسجم می دهند. داستان نویسان عموما با روایت یک قصه فضای مورد نظر خود را شکل می دهند و این شاخه از نویسندگی نیز دارای ژانرهای متفاوتی می باشند. داستان نویسی ادبی، تاریخی، جادویی، جنایی، علمی و تخیلی و ماجراجویی برخی از ژانرهای شناخته شده داستان نویسی هستند. برای موفقیت در این شاخه شما باید حتما نسبت به اصول کلی داستان نویسی شناخت کافی داشته باشید و در این مسیر مهارت های فردی خود را توسعه دهید.

، تست استعداد نویسندگی

نویسندگی غیر داستانی چه شکلی از فرایند نویسندگی می باشد؟

طبق صحبت های دکتر ماکان آریا پارسا پیش از پرداختن به اصول نویسندگی باید به این مورد اشاره نماییم که نویسندگی غیر داستانی یکی از شاخه های شناخته شده نویسندگی می باشد. نویسندگان غیر داستانی نویسندگانی هستند که با تحقیق، پژوهش و به شکلی کاملا علمی اقدام به تولید یک محتوا می نمایند. این افراد این توانایی را دارند که روایتی واقعی را به صورت روایتگری به تصویر بکشند و ساختار منسجم متن را نیز به خوبی حفظ کنند. نویسنده غیر داستانی می تواند در حوزه تخصصی خود به تولید محتوا بپردازد و از این مسیر درآمد قابل توجهی کسب نماید. بخش عظیمی از کار نویسندگان غیر داستانی به جمع آوری و دسته بندی اطلاعات کلی بر می گردد. در نتیجه آنها این داده ها را به شکلی منسجم و در قالبی روایت گونه در آثار خود به تصویر می کشند.

این مطلب ادامه دارد… .

نظر بدهید